INTRODUCTION

1. The Kuala Lumpur Performing Arts Centre including its subsidiaries, associated companies, affiliates, successors, assigns, and licensees (hereinafter collectively referred to as “klpac) is committed in safeguarding the privacy of your Personal Data in compliance with the Personal Data Protection Act 2010 (“PDPA”).

2. Accordingly, this Privacy Notice (“Notice”) is formulated with the purpose to explain to you klpac’s practices in the collection, usage, recording, retention, and disclosure (collectively referred to as “Process”) of your Personal Data and is to be read together with other privacy terms and conditions prescribed by klpac, from time to time.

3. For the purposes of this Notice, “Personal Data” means information and expressions of opinions relating to you, whether directly or indirectly, which you have provided to klpac, such as your name, address, telephone number, NRIC No., email address, personal preferences, cookies, IP addresses, social media details, content preferences, bank account information, photographs, images, recordings and any other information and/or expressions of opinions which may identify you.

COLLECTION OF PERSONAL DATA AND THE SOURCE

4. klpac is required to Process your Personal Data, to the extent that is necessary in order for us to deal purposes stipulated in paragraphs 11 and 12 below including: (a) to deal with your inquiries; (b) to communicate with you; (c) generally provide you with our services and facilities including providing you talent and training opportunities; and (d) to allow full functioning of klpac‘s Website at www.klpac.org (“Website”) or klpac’s Pages that are available in social media websites such as Facebook, Twitter and Foursquare (“Pages”).

5. As such,  by engaging klpac for the purposes stipulated in paragraphs 11 and 12 including: (a) to provide you with our services and facilities; or (b) by communicating with klpac either at our place of business, shows, events, facilities or otherwise; or (c) visiting or browsing klpac’s Website or Pages; you have consented to the Processing of your Personal Data by klpac and its Personnel, whether working directly or indirectly for klpac and regardless of location the individuals are working from and the nature of the contract, including employees, officers, and contract for services such as agents, contractors, consultants, freelancers,  casual or temporary workers and service providers (collectively referred to as “Personnel”).

6. In addition to the Personal Data you provided to klpac directly (i.e. during your communications and relationship with klpac, or when you engage klpac to provide facilities or services or otherwise), klpac may also collect your Personal Data from a variety of sources, including without limitation from: (a) your  visitation at our place of business, shows or events or otherwise organized or sponsored by klpac, whether solely or in association or partnership with any third parties; (b) from “cookies” obtained through your visitation or browsing  of this Website or Pages; and (c) from such other sources in respect of which you have given your consent.

7. The provision of your Personal Data is voluntary, including “cookies”. “Cookies” are a small data file which contains information you have supplied yourself, such as your preferred language and region preferences, and may assist in improving your experience and navigation in klpac’s Website or Pages.

8. klpac use “cookies” on the Website to track website visitorship and experience. Most web browsers are designed to accept “cookies”. If you do not wish to receive any “cookies”, you may set your browser to disable it.

9. However, if you do not provide your Personal Data, where essential, or disable “cookies”, klpac may not be able to: (a) communicate with you; (b) provide you the services and facilities you require; or (c) allow full functioning access to certain sections of klpac’s Website or Pages where log in is required.

10. Please note that children under the age of 18 years old (“Minor”) shall be accompanied by the relevant parents, legal guardians and/or representatives when visiting or browsing klpac’s Website or Pages and/or perusing the services that are available on klpac’s Website and Pages.

Where the relevant parents, legal guardians and/or representatives have authorized a Minor to visit or browse klpac’s Website and Pages, or use any of the services available in the same, the relevant  parents, legal guardians and/or representatives shall be fully responsible for: (a) the online conduct of such Minor; (b) the controlling of the Minor’s access to and use of any said Websites and Pages, and the services contained therein; and (c) the consequences of any misuse by the Minor, including but not limited to transactions entered into by the Minor using such access.

PURPOSE OF PROCESSING

11. klpac may Process your Personal Data for the purposes relating to the services and facilities you have requested and for the general business activities of klpac which shall include the following:

(a) to communicate with you and such individuals as required for the purposes relating to the services and facilities you have requested;

(b) to respond to your enquiries and complaints and to generally resolve disputes, if any;

(c) for talent and training opportunities including auditions, hires and contract opportunities, internships in klpac or in arts, activities, concerts, conferences, events, exhibitions, fairs, festivals, musicals, plays, productions, programs, recitals, screening, shows, talks, and workshops whether organized or sponsored by klpac or other third party;

(d) for the purposes of organizing and managing any arts, activities, concerts, conferences, events, exhibitions, fairs, festivals, musicals, plays, productions, programs, recitals, screening, shows, talks, and workshops whether organized or sponsored by klpac or other third party;

(e) for the purpose of registration and participation in any arts, activities, concerts, conferences, events, exhibitions, fairs, festivals, musicals, plays, productions, programs, recitals, screening, shows, talks, and workshops whether organized or sponsored by klpac or other third party;

(f) for verification and identification purposes;

(g) for administrative and record keeping purposes;

(h) for human resource purposes including the headcount and management of cast and crew members, payroll planning, performance evaluation, and the reimbursement of expenses, if any;

(i) for allowing the full function of klpac’s Website and Pages during browsing or visitation of the same;

(j) to provide information to regulatory and governmental authorities in order to comply with statutory and government requirements;

(k) for compliance with klpac’s obligations under the law;

(l) to establish, exercise, protect and defend klpac’s legal rights;

(m) for the purpose of legal proceedings or prospective legal proceedings;

(n) for any other purposes that is required or permitted by any law, regulations, guidelines and/or relevant regulatory authorities; and

(o) for the purposes of disaster recovery,

and you agree and consent to the Processing your Personal Data in the manner as identified in this Notice.

12. Other than the purposes stated above, klpac may also Process your Personal Data for the following purposes:

(a) to send you materials such as articles, newsletters, write-ups as well as other updates; and

(b)   to distribute information or details of arts, activities, concerts, conferences, events, exhibitions, fairs, festivals, musicals, plays, productions, programs, recitals, screening, shows, talks, and workshops, whether organized or sponsored by klpac or other third party, which may be of interest to you,

by way of email or mail.

Please be rest assured that klpac will ask for your consent before Processing your Personal Data for purposes other than those that are set out in this Notice and in the terms in your agreements with klpac, if any.

DISCLOSURE OF YOUR PERSONAL DATA

13. To the extent necessary for the purposes provided above, klpac may be required or need to disclose your Personal Data to the following third parties(non-exhaustive and hereinafter referred to as “Authorized Third Parties”):

(a) other business partners, industry associations, service providers, professional advisers or individuals to perform klpac’s functions on its behalf, including, but non-exhaustive are service providers in relation to accounting, auditing, legal services, information technology (IT), data entry, storage facility and insurance;

(b) interested persons, whether individuals or body corporate that wish to provide you talent and training opportunities;

(c) other banks and financial institutions;

(d) regulatory and governmental authorities in order to comply with statutory and government requirements;

(e) specified parties that klpac was ordered or directed to disclose pursuant to an order of court, tribunal or authority, whether governmental or quasi-governmental with jurisdiction over klpac; and

(f) other third parties authorized by yourself.

14. This Notice only applies to the Processing of Personal Data by klpac. It does not cover third party websites to which we provide links, even if such sites are co-branded with our logo. klpac does not share your Personal Data with third party websites. klpac is not responsible for the privacy and conduct practices of these third party websites and you should read the privacy policies of the same before disclosing your Personal Data to the said third party websites.

15. klpac will never sell your Personal Data to any third party without your permission, but klpac cannot be responsible or held liable for the actions of third party websites which you may have linked or been directed to.

TRANSFER OF YOUR PERSONAL DATA

16. As klpac’s information technology storage facilities and servers and/or Authorized Third Parties may be located in other jurisdictions, your Personal Data may be transferred to, stored, used and processed in a jurisdiction other than Malaysia. Further, your Personal Data may be transferred out of Malaysia for the purposes as described above. You understand and consent to the transfer of your Personal Data out of Malaysia as described herein.

YOUR RIGHTS IN RELATION TO YOUR PERSONAL DATA

17. Subject to any exceptions under applicable laws, you may at any time hereafter request for access to,  or for correction or rectification of your Personal Data or limit the Processing of your Personal Data, or withdraw your consent to the processing of your Personal Data, or seek further information from klpac by contacting the following:

Ho Lee Ching
Address : The Kuala Lumpur Performing Arts Centre
Sentul Park, Jalan Strachan (off Jalan Ipoh)
51100 Kuala Lumpur
Telephone No.: +603 4047 9010
Email: ching@theactorsstudio.com.my

18. klpac, in relation of your right to access and/or correct your Personal Data, has the right to refuse the your requests to access and/or make any correction to your Personal Data for the reasons permitted under the applicable law, such as where the expense of providing access to you is disproportionate to the risks to your privacy, or when we are unable to confirm your identity.

19. Please further note, klpac may not be able to: (a) communicate with you; (b) provide you the services and facilities you require; or (c) allow full functioning access to certain sections of klpac’s Website or Pages where log in is required should you exercise you rights to limit the Processing of your Personal Data or the withdrawal of your consent klpac to the Processing of your Personal Data.

SECURITY OF YOUR PERSONAL DATA

20. klpac uses commercially reasonable physical, managerial, and technical safeguards to preserve the integrity and security of your Personal Data and will not knowingly allow access to your Personal Data to anyone outside klpac, other than to you or as described in this Notice. However,klpac cannot ensure or warrant the security of any information you transmit to klpac and you do so entirely at your own risk. In particular, klpac does not warrant that such information may not be accessed, altered, collected, copied, destroyed, disposed of, disclosed or modified by breach of any ofklpac’s physical, technical, or managerial safeguards.

JURISDICTION AND THE PREVAILING NOTICE

21. This Notice is governed by and shall be construed in accordance with the laws of Malaysia. You hereby submit to the non-exclusive jurisdiction of the Malaysian courts. Should In the event of any conflict between the English and other language versions, the English version shall prevail.

REVISIONS

22. klpac reserves the right to modify, update or amend the terms of this Notice at any time by placing the updated Notice on the Website.  By continuing to engage klpac’s services and facilities, or by continuing communications with klpac either at our place of business, shows, events, facilities or otherwise, or visiting or browsing klpac’s Website or Pages  following the modifications, updates or amendments to this Notice, you shall be deemed to have accepted such modifications, updates or amendments.

PENGENALAN

1) The Kuala Lumpur Performing Arts Centre termasuk anak syarikat, syarikat berkaitan, syarikat bersekutu, pengganti, penerima serah hak dan pemegang lesen (secara kolektif dirujuk sebagai “klpac“) adalah komited dalam menlindungi privasi Data Peribadi anda mengikuti Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (“PDPA“).

2) Oleh itu, Notis Privasi ini (“Notis“) dirumus dengan tujuan menjelaskan amalanklpac dalam pengumpulan, penggunaan, rakaman, penyimpanan, dan pendedahan (secara kolektif dirujuk sebagai “Proses”) Data Peribadi anda dan hendaklah dibaca bersama-sama dengan terma-terma dan syarat-syarat privasi lain yang telah ditetapkan oleh klpac, dari semasa ke semasa..

3) Bagi tujuan Notis ini, “Data Peribadi” bermaksud maklumat dan pendapat berkaitan dengan anda, sama ada secara langsung atau tidak langsung, yang anda telah memberikan kepada klpac, seperti nama, alamat, nombor telefon, Nombor Kad Pengenalan, e-mel, pilihan peribadi, cookies, alamat IP, butir-butir media sosial, pilihan kandungan, maklumat akaun bank, gambar, imej, rakaman dan maklumat dan/atau pendapat lain yang boleh mengenal pasti anda.

SUMBER DAN PENGUMPULAN DATA PERIBADI

4) klpac dikehendaki Memproses Data Peribadi anda, setakat mana yang dianggap perlu bagi kami untuk menangani tujuan yang dinyatakan dalam perenggan 11 dan 12 di bawah termasuk: (a) berurusan dengan pertanyaan anda; (b) berkomunikasi dengan anda; (c) memberi anda perkhidmatan dan kemudahan kami termasuk peluang bakat dan latihan; dan (d) untuk membolehkan fungsi penuh Laman Web klpac di klpac.org.org (“Laman Web”) atau halaman klpac yang boleh didapati di laman web media sosial seperti Facebook, Twitter dan Foursquare (“Halaman“).

5) Oleh itu, dengan melibatkan diri dengan klpac untuk tujuan yang dinyatakan dalam perenggan 11 dan 12 di bawah termasuk: (a) menyediakan anda dengan perkhidmatan dan kemudahan kami; atau (b) dengan berkomunikasi denganklpac sama ada di tempat perniagaan kami, pertunjukkan, acara, kemudahan atau selainnya; atau (c) melawat atau melayari Laman Web atau Halaman klpac; anda telah memberikan persetujuan dengan Prosesan Data Peribadi anda dengan klpac dan Kakitangan klpac, sama ada bekerja secara langsung atau tidak langsung untuk klpac dan tanpa mengira lokasi individu yang bekerja dari dan sifat kontrak berkenaan, termasuk pekerja, pegawai, dan kontrak untuk perkhidmatan seperti ejen, kontraktor, perunding, perkerja bebas, pekerja kasual atau sementara dan pembekal perkhidmatan (secara kolektif dirujuk sebagai “Kakitangan“).

6) Selain Data Peribadi yang anda berikan kepada klpac secara langsung (iaitu semasa anda berkomunikasi dan berhubungan dengan klpac, atau apabila anda melantik klpac untuk menyediakan kemudahan atau perkhidmatan atau sebaliknya), klpac juga mungkin mengutip Data Peribadi anda daripada pelbagai sumber, termasuk tetapi tanpa had, daripada: (a) lawatan anda di tempat perniagaan kami, pertunjukkan atau acara atau selainnya yang dianjurkan atau ditajakan oleh klpac, sama ada dalam persatuan atau perkongsian dengan mana-mana pihak ketiga; (b) daripada “cookies” yang diperolehi melalui lawatan atau layaran Laman Web atau Halaman klpac; dan (c) dari sumber berlainan yang anda telah memberi kebenaran.

7) Pemberian Data Peribadi anda adalah sukarela, termasuk “cookies”. “Cookies” adalah fail data kecil yang mengandungi maklumat yang anda telah berikan sendiri, seperti bahasa pilihan dan rantau pilihan anda, dan boleh membantu meningkatkan pengalaman dan navigasi anda di Laman Web atau Halaman klpac.

8) klpac menggunakan “cookies” di Laman Web untuk mejejaki pelawat dan pengalaman Laman Web. Kebanyakan pelayar web telah direka untuk menerima “cookies”. Jika anda tidak ingin menerima apa-apa “cookies”, anda boleh menetapkan pelayar anda untuk menolaknya.

9) Walau bagaimanapun, jika anda tidak memberi Data Peribadi anda, di mana penting, atau menolak “cookies”, klpac mungkin tidak dapat: (a) berhubung dengan anda; (b) menyediakan perkhidmatan dan kemudahan yang anda perlukan; atau (c) membenarkan akses berfungsi penuh di bahagian tertentu dalam Laman Web atau Halaman klpac di mana log masuk dikehendaki.

10) Sila ambil perhatian bahawa kanak-kanak di bawah umur 18 tahun (“Kanak”) hendaklah disertai dengan ibu bapa, penjaga menurut undang-undang dan/atau wakil yang berkenaan ketika melawati atau melayari Laman Web atau Halamanklpac dan/atau mengguna perkhidmatan yang terdapat di Laman Web dan Halaman klpac.

Di mana ibu bapa, penjaga menurut undang-undang dan/atau wakil yang berkenaan telah membenarkan Kanak untuk melawati atau melayari Laman Web dan Halaman klpac, dan/atau menggunakan mana-mana perkhidmatan yang disediakan di Laman Web dan Halaman klpac, ibu bapa, penjaga menurut undang-undang dan/atau wakil yang berkenaan akan bertanggungjawab sepenuhnya untuk : (a) tingkah laku Kanak yang dilakukan online seperti; (b) mengawal akses Kanak dalam penggunaan Laman Web dan Halaman klpac, dan perkhidmatan yang terkandung di dalamnya; dan (c) akibat daripada sebarang penyalahgunaan oleh Kanak, termasuk tetapi tidak terhad kepada transaksi yang dibuat oleh Kanak dari akses tersebut.

11) klpac boleh Proses Data Peribadi anda untuk tujuan yang berkaitan dengan perkhidmatan dan kemudahan yang anda minta dan untuk aktiviti-aktiviti perniagaan am klpac termasuk, tetapi tanpa had, untuk yang berikut:

a) untuk berkomunikasi dengan anda dan individu-individu sebagai yang dikehendaki atau diperlukan bagi tujuan yang berkaitan dengan perkhidmatan dan kemudahan diminta oleh anda;

b) untuk menjawab kepada pertanyaan dan aduan anda dan secara amnya, menyelesaikan pertikaian, jika ada;

c) untuk peluang bakat dan latihan termasuk uji bakat, peluang perkerjaan dan kontrak, latihan di klpac atau di seni, aktiviti, konsert, persidangan, acara, pameran, festival, muzikal, drama, penerbitan, program, resital, pemeriksaan, pertunjukkan, ceramah, dan bengkel sama ada dianjurkan atau ditajakan olehklpac atau pihak ketiga;

d) untuk pengaturan dan pengurusan kesenian, aktiviti, konsert, persidangan, acara, pameran, festival, muzikal, drama, penerbitan, program, resital, pemeriksaan, pertunjukkan, ceramah, dan bengkel sama ada dianjurkan atau ditajakan oleh klpac atau pihak ketiga;

e) bagi tujuan pendaftaran dan penyertaan di kesenian, aktiviti, konsert, persidangan, acara, pameran, festival, muzikal, drama, penerbitan, program, resital, pemeriksaan, pertunjukkan, ceramah, dan bengkel sama ada dianjurkan atau ditajakan oleh klpac atau pihak ketiga;

f) untuk tujuan pengesahan pengenalan;

g) untuk tujuan penyimpanan rekod am dan pentadbiran dalaman;

h) untuk tujuan pengurusan sumber manusia termasuk kiraan dan pengurusan ahli-ahli pelakon dan krew, perancangan gaji, penilaian prestasi, dan pembayaran balik perbelanjaan, jika ada;

i) untuk membolehlan fungsi penuh apabila anda melayari atau melawati Laman Web dan Halaman klpac;

j) untuk memberi maklumat kepada pihak berkuasa kawal selia dan kerajaan bagi mematuhi syarat-syarat di bawah undang-undang dan kerajaan;

k) untuk klpac mematuhi dengan obligasinya di bawah undang-undang;

l) untuk menubuhkan, melaksanakan, melindungi dan mempertahankan hak-hakklpac di bawah undang-undang;

m) untuk tujuan yang berkaitan dengan prosiding undang-undang atau prosiding undang-undang bakal;

n) untuk tujuan-tujuan lain yang dikehendaki atau yang dibenarkan di bawah undang-undang, peraturan-peraturan, garis panduan dan/atau pihak berkuasa yang berkaitan; dan

o) bagi tujuan pemulihan bencana,

dan anda bersetuju dan mengizinkan Pemprosesan Data Peribadi anda menurut cara sebagaimana yang dikenalpasti dalam Notis ini.

12) Selain daripada tujuan yang dinyatakan di atas, klpac juga boleh memproses Data Peribadi anda untuk tujuan-tujuan berikut:

a) untuk menghantar bahan-bahan kepada anda seperti surat berita, artikel, penulisan serta pengemaskinian yang lain; dan

b) untuk mengedarkan maklumat atau butir-butir aktiviti, konsert, persidangan, acara, pameran, festival, muzikal, drama, penerbitan, program, resital, pemeriksaan, pertunjukkan, ceramah, dan bengkel sama ada dianjurkan atau ditajakan oleh klpac atau pihak ketiga yang lain, yang mungkin menarik minat anda,

melalui e-mel atau mail.

Sila yakin bahawa klpac akan meminta kebenaran anda sebelum Memproses Data Peribadi anda untuk tujuan selain daripada yang dinyatakan di dalam Notis ini dan dalam terma-terma privasi dalam perjanjian anda dengan klpac, jika ada.

Jika anda tidak bersetuju dengan klpac untuk Memproses Data Peribadi anda untuk tujuan yang disenaraikan di atas, sila maklum kepada klpac dengan menggunakan butiran hubungan yang dinyatakan di bawah.

PENDEDAHAN DATA PERIBADI ANDA

13) Setakat yang perlu bagi tujuan yang dinyatakan diatas, klpac mungkin dikehendaki atau perlu mendedahkan Data Peribadi anda kepada pihak ketiga yang berikut (tidak terhad dan dari ini dirujuk sebagai “Pihak Ketiga Yang Dibenarkan”):

a) rakan niaga, persatuan, pembekal perkhidmatan, penasihat professional atau individu lain untuk melaksanakan fungsi bagi pihak klpac, termasuk, tetapi tanpa had adalah penyedia perkhidmatan yang berkait dengan perkhidamatan perakaunan, pengauditan, peguambela, teknologi maklumat (IT), kemasukan data, kemudahan simpanan dan insurans;

b) orang yang berminat, sama ada individu atau badan korporat, untuk memberi peluang bakat dan latihan kepada anda;

c) bank dan institusi kewangan;

d) pihak berkuasa kawal selia dan kerajaan bagi mematuhi syarat-syarat di bawah undang-undang dan kerajaan;

e) pihak-pihak lain yang klpac diarahkan untuk mendedahkan menurut perintah mahkamah, tribunal atau pihak berkuasa, sama ada kerajaan atau separa-kerajaan yang mempunyai bidang kuasa ke atas klpac; dan

f) pihak-pihak ketiga yang lain yang anda telah benarkan.

14) Notis ini hanya berkenaan kepada Prosesan Data Peribadi oleh klpac. Notis tidak meliputi laman web pihak ketiga yang kami menyediakan “link”, walaupun laman web tersebut adalah dipasarkan bersama dengan logo kami. klpac tidak akan memberi Data Peribadi anda kepada laman web pihak ketiga. klpac tidak akan bertanggungjawab untuk amalan privasi dan kelakuan yang digunakan oleh web pihak ketiga, oleh demikian anda patut membaca privasi polisi mereka sebelum mendedahkan Data Peribadi anda kepada laman web pihak ketiga tersebut.

15) klpac tidak akan menjual Data Peribadi anda kepada mana-mana pihak ketiga tanpa kebenaran anda, tetapi klpac tidak boleh menganggung tanggungjawab atas tindakan laman web pihak ketiga di mana anda mungkin telah dikaitkan atau diarahkan ke laman web tersebut.

PEMINDAHAN DATA PERIBADI ANDA

16) Oleh sebab kemudahan penyimpanan teknologi maklumat klpac dan Pihak Ketiga Yang Dibenarkan mungkin berada di bidang kuasa lain, Data Peribadi anda mungkin dipindahkan, disimpan, digunakan dan diproses dalam bidang kuasa lain selain Malaysia. Seterusnya, Data Peribadi anda mungkin akan dipindahkan keluar dari Malaysia bagi maksud seperti yang dinyatakan di atas. Anda memahami dan bersetuju dengan pemindahan Data Peribadi daripada Malaysia sebagaimana yang dinyatakan di dalam ini.

HAK ANDA HAK ANDA BERKAITAN DATA PERIBADI ANDA

17) Tertakluk kepada sebarang pengecualian di bawah undang-undang, anda boleh pada bila-bila masa selepas ini permintaan untuk akses kepada, atau untuk pembaikan atau pembetulan Data Peribadi anda atau menghadkan Pemprosesan Data Peribadi anda, atau menarik balik kebenaran anda dengan pemprosesan Data Peribadi anda , atau dapatkan maklumat lanjut daripadaklpac dengan menghubungi yang berikut:

HO LEE CHING

Alamat :   The Actors Studio
c/o The Kuala Lumpur Performing Arts Centre
Sentul Park, Jalan Strachan (off Jalan Ipoh)
51100 Kuala Lumpur
No. Telefon: +603 4047 9000
Emel: ching@theactorsstudio.com.my

18) klpac, berkenaan dengan hak anda untuk mengakses dan/atau membetulkan Data Peribadi, berhak untuk menolak permohonan anda untuk mengakses dan/atau membuat sebarang pembetulan terhadap Data Peribadi anda atas alasan-alasan yang dibenarkan di bawah undang-undang, seperti apabila kos pemberian akses kepada anda adalah tidak seimbang dengan risiko kepada privasi anda, atau apabila kami tidak dapat mengesahkan identiti anda.

19) Sila nota lanjut, klpac mungkin tidak dapat: (a) berkomunikasi dengan anda; (b) menyediakan anda perkhidmatan dan kemudahan yang anda perlukan; atau (c) membenarkan akses berfungsi penuh di bahagian tertentu dalam Laman Web atau Halaman klpac di mana log masuk dikehendaki, apabila anda melaksanakan hak anda untuk menghadkan Prosesan Data Peribadi anda atau menarik balik kebenaran anda dari klpac untuk Memproses Data Peribadi anda.

KESELAMATAN DATA PERIBADI ANDA

20) klpac menggunakan perlindungan fizikal, pengurusan, dan teknikal yang berpatutan dari segi komersil untuk mengekalkan integriti dan keselamatan Data Peribadi dan tidak akan dengan sengaja membenarkan akses ke Data Peribadi anda kepada sesiapa di luar klpac, selain daripada anda atau seperti yang dinyatakan dalam Notis ini. Walau bagaimanapun, klpac tidak dapat memastikan atau menjamin keselamatan maklumat yang anda hantar ke klpac dan anda berbuat demikian pada risiko anda sendiri sepenuhnya. Khususnya, klpac tidak menjamin bahawa maklumat tersebut tidak boleh diakses, diubah, dikumpul, disalin, musnah, dilupuskan, didedahkan atau diubahsuai dengan melanggar mana-mana perlindungan fizikal, teknikal, atau pengurusan klpac.

BIDANG KUASA DAN NOTIS DIGUNAPAKAI

21) Notis adalah tertakluk oleh dan ditafsirkan mengikut undang-undang Malaysia. Anda dengan ini menyerahkan kepada bidang kuasa mahkamah Malaysia yang tidak eksklusif. Jika berlaku sebarang percanggahan di antara versi Bahasa Inggeris dan versi bahasa lain, versi Bahasa Inggeris akan diguna pakai.

SEMAKAN

22) klpac berhak untuk mengubahsuai, mengemaskini atau meminda terma-terma Notis ini pada bila-bila dengan meletakkan Notis dikemaskinikan di Laman Web. Dengan meneruskan melanggani perkhidmatan dan kemudahan klpac, atau dengan komunikasi berterusan dengan klpac sama ada di tempat perniagaan kami, pertunjukkan, acara, kemudahan atau selainnya, atau melawat atau  melayari Laman Web dan Halaman klpac berikutan pengubahsuaian, pengemaskinian atau pindaan kepada Notis ini, anda dianggap telah menerima  pengubahsuaian, pengemaskinian atau pindaan tersebut.

INTRODUCTION

1. The Kuala Lumpur Performing Arts Centre including its subsidiaries, associated companies, affiliates, successors, assigns, and licensees (hereinafter collectively referred to as “klpac) is committed in safeguarding the privacy of your Personal Data in compliance with the Personal Data Protection Act 2010 (“PDPA”).

2. Accordingly, this Privacy Notice (“Notice”) is formulated with the purpose to explain to you klpac’s practices in the collection, usage, recording, retention, and disclosure (collectively referred to as “Process”) of your Personal Data and is to be read together with other privacy terms and conditions prescribed by klpac, from time to time.

3. For the purposes of this Notice, “Personal Data” means information and expressions of opinions relating to you, whether directly or indirectly, which you have provided to klpac, such as your name, address, telephone number, NRIC No., email address, personal preferences, cookies, IP addresses, social media details, content preferences, bank account information, photographs, images, recordings and any other information and/or expressions of opinions which may identify you.

COLLECTION OF PERSONAL DATA AND THE SOURCE

4. klpac is required to Process your Personal Data, to the extent that is necessary in order for us to deal purposes stipulated in paragraphs 11 and 12 below including: (a) to deal with your inquiries; (b) communicate with you; (c) to generally provide you with our services and facilities including providing you the latest updates in activities, events, shows, etc.; and (d) to allow full functioning of klpac’s Website at www.klpac.org (“Website”) orklpac’s Pages that are available in social media websites such as Facebook, Twitter and Foursquare (“Pages”).

5. As such,  by engaging klpac for the purposes stipulated in paragraphs 11 and 12 including: (a) to provide you with our services and facilities; or (b) by communicating with klpac either at our place of business, shows, events, facilities or otherwise; or (c) visiting or browsing klpac’s Website or Pages; you have consented to the Processing of your Personal Data by klpac and its Personnel, whether working directly or indirectly for klpac and regardless of location the individuals are working from and the nature of the contract, including employees, officers, and contract for services such as agents, contractors, consultants, freelancers,  casual or temporary workers and service providers (collectively referred to as “Personnel”).

6. In addition to the Personal Data you provided to klpac directly (i.e. during your communications and relationship with klpac, or when you engage klpac to provide facilities or services or otherwise), klpac may also collect your Personal Data from a variety of sources, including without limitation from: (a) your visitation at our place of business, shows or events or otherwise organized or sponsored by klpac, whether solely or in association or partnership with any third parties; from (b) “cookies” obtained through your visitation or browsing  of klpac’s Website or Pages; and (c) from such other sources in respect of which you have given your consent.

7. The provision of your Personal Data is voluntary, including “cookies”. “Cookies” are a small data file which contains information you have supplied yourself, such as your preferred language and region preferences, and may assist in improving your experience and navigation in klpac’s Website or Pages.

8. klpac use “cookies” on the Website to track website visitorship and experience. Most web browsers are designed to accept “cookies”. If you do not wish to receive any “cookies”, you may set your browser to disable it.

9. However, if you do not provide your Personal Data, where essential, or disable “cookies”, klpac may not be able to: (a) communicate with you; (b) provide you the services and facilities you require; and (c) allow full functioning access to certain sections of klpac’s Website or Pages where log in is required.

10. Please note that children under the age of 18 years old (“Minor”) shall be accompanied by the relevant parents, legal guardians and/or representatives when visiting or browsing klpac’s Website or Pages and/or perusing the services that are available on klpac’s Website and Pages.

Where the relevant parents, legal guardians and/or representatives have authorized a Minor to visit or browse klpac’s Website and Pages, or use any of the services available in the same, the relevant  parents, legal guardians and/or representatives shall be fully responsible for: (a) the online conduct of such Minor; (b) the controlling of the Minor’s access to and use of any said Websites and Pages, and the services contained therein; and (c) the consequences of any misuse by the Minor, including but not limited to transactions entered into by the Minor using such access.

PURPOSE OF PROCESSING

11. klpac may Process your Personal Data for the purposes relating to the services and facilities you have requested and for the general business activities of klpac which shall include the following:

(a)    to communicate with you and such individuals as required for the purposes relating to the services and facilities you have requested;

(b)   to respond to your enquiries and complaints and to generally resolve disputes, if any;

(c)    for the purposes of organizing and managing any arts, activities, concerts, conferences, events, exhibitions, fairs, festivals, musicals, plays, productions, programs, recitals, screening, shows, talks, and workshops whether organized or sponsored by klpac or other third party;

(d)   for the purpose of registration and participation in any arts, activities, concerts, conferences, events, exhibitions, fairs, festivals, musicals, plays, productions, programs, recitals, screening, shows, talks, and workshops whether organized or sponsored by klpac or other third party;

(e)   for verification and identification purposes;

(f)     for administrative and record keeping purposes;

(g)    for allowing the full function of klpac’s Website and Pages during browsing or visitation of the same;

(h)   to provide information to regulatory and governmental authorities in order to comply with statutory and government requirements;

(i)    for compliance with klpac’s obligations under the law;

(j)   to establish, exercise, protect and defend klpac’s legal rights;

(k)   for the purpose of legal proceedings or prospective legal proceedings;

(l)     for any other purposes that is required or permitted by any law, regulations, guidelines and/or relevant regulatory authorities; and

(m)    for the purposes of disaster recovery,

and you agree and consent to the Processing your Personal Data in the manner as identified in this Notice.

12. Other than the purposes stated above, klpac may also Process your Personal Data for the following purposes:

(a)    to send you materials such as articles, newsletters, write-ups as well as other updates; and

(b)   to distribute information or details of arts, activities, concerts, conferences, events, exhibitions, fairs, festivals, musicals, plays, productions, programs, recitals, screening, shows, talks, and workshops, whether organized or sponsored by klpac or other third party, which may be of interest to you,

by way of email or  mail.

Please be rest assured that klpac will ask for your consent before Processing your Personal Data for purposes other than those that are set out in this Notice and in the terms in your agreements with klpac, if any.

If you do not consent to klpac to the Processing your Personal Data for the purposes listed above, please notify klpac using the contact details stated below.

DISCLOSURE OF YOUR PERSONAL DATA

13. To the extent necessary for the purposes provided above, klpac may be required or need to disclose your Personal Data to the following third parties (non-exhaustive and hereinafter referred to as “Authorized Third Parties”):

(a)    other business partners, industry associations, service providers, professional advisers or individuals to perform klpac’s functions on its behalf, including, but non-exhaustive are service providers in relation to accounting, auditing, legal services, information technology (IT), data entry, storage facility and insurance;

(b)   other banks and financial institutions;

(c)    regulatory and governmental authorities in order to comply with statutory and government requirements;

(d)   specified parties that klpac was ordered or directed to disclose pursuant to an order of court, tribunal or authority, whether governmental or quasi-governmental with jurisdiction  over klpac; and

(e)   other third parties authorized by yourself.

14. This Notice only applies to the Processing of Personal Data by klpac. It does not cover third party websites to which we provide links, even if such sites are co-branded with our logo. klpac does not share your Personal Data with third party websites. klpac is not responsible for the privacy and conduct practices of these third party websites and you should read the privacy policies of the same before disclosing your Personal Data to the said third party websites.

15. klpac will never sell your Personal Data to any third party without your permission, but klpac cannot be responsible or held liable for the actions of third party websites which you may have linked or been directed to.

TRANSFER OF YOUR PERSONAL DATA

16. As klpac’s information technology storage facilities and servers and/or Authorized Third Parties may be located in other jurisdictions, your Personal Data may be transferred to, stored, used and processed in a jurisdiction other than Malaysia. Further, your Personal Data may be transferred out of Malaysia for the purposes as described above. You understand and consent to the transfer of your Personal Data out of Malaysia as described herein.

YOUR RIGHTS IN RELATION TO YOUR PERSONAL DATA

17. Subject to any exceptions under applicable laws, you may at any time hereafter request for access to,  or for correction or rectification of your Personal Data or limit the Processing of your Personal Data, or withdraw your consent to the processing of your Personal Data, or seek further information from klpac by contacting the following:

Ho Lee Ching
Address : The Kuala Lumpur Performing Arts Centre
Sentul Park, Jalan Strachan (off Jalan Ipoh)
51100 Kuala Lumpur
Telephone No.: +603 4047 9010
Email: ching@theactorsstudio.com.my

18. klpac, in relation of your right to access and/or correct your Personal Data, has the right to refuse the your requests to access and/or make any correction to your Personal Data for the reasons permitted under the applicable law, such as where the expense of providing access to you is disproportionate to the risks to your privacy, or when we are unable to confirm your identity.

19. Please further note, klpac may not be able to: (a) communicate with you; (b) provide you the services and facilities you require; or (c) allow full functioning access to certain sections of klpac’s Website or Pages where log in is required should you exercise you rights to limit the Processing of your Personal Data or the withdrawal of your consent klpac to the Processing of your Personal Data.

SECURITY OF YOUR PERSONAL DATA

20. klpac uses commercially reasonable physical, managerial, and technical safeguards to preserve the integrity and security of your Personal Data and will not knowingly allow access to your Personal Data to anyone outside klpac, other than to you or as described in this Notice. However,klpac cannot ensure or warrant the security of any information you transmit to klpac and you do so entirely at your own risk. In particular, klpac does not warrant that such information may not be accessed, altered, collected, copied, destroyed, disposed of, disclosed or modified by breach of any ofklpac’s physical, technical, or managerial safeguards.

JURISDICTION AND THE PREVALENCE OF THE ENGLISH NOTICE

21. This Notice is governed by and shall be construed in accordance with the laws of Malaysia. You hereby submit to the non-exclusive jurisdiction of the Malaysian courts. Should In the event of any conflict between the English and other language versions, the English version shall prevail.

REVISION

22. klpac reserves the right to modify, update or amend the terms of this Notice at any time by placing the updated Notice on the Website.  By continuing to engage klpac’s services and facilities, or by continuing communications with klpac either at our place of business, shows, events, facilities or otherwise, or visiting or browsing klpac’s Website or Pages  following the modifications, updates or amendments to this Notice, you shall be deemed to have accepted such modifications, updates or amendments.

PENGENALAN

1. The Kuala Lumpur Performing Arts Centre termasuk anak syarikat, syarikat berkaitan, syarikat bersekutu, pengganti, penerima serah hak dan pemegang lesen (secara kolektif dirujuk sebagai “klpac“) adalah komited dalam menlindungi privasi Data Peribadi anda mengikuti Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (“PDPA“).

2. Oleh itu, Notis Privasi ini (“Notis“) dirumus dengan tujuan menjelaskan amalanklpac dalam pengumpulan, penggunaan, rakaman, penyimpanan, dan pendedahan (secara kolektif dirujuk sebagai “Proses”) Data Peribadi anda dan hendaklah dibaca bersama-sama dengan terma-terma dan syarat-syarat privasi lain yang telah ditetapkan oleh klpac, dari semasa ke semasa.

3. Bagi tujuan Notis ini, “Data Peribadi” bermaksud maklumat dan pendapat berkaitan dengan anda, sama ada secara langsung atau tidak langsung, yang anda telah memberikan kepada klpac, seperti nama, alamat, nombor telefon, Nombor Kad Pengenalan, e-mel, pilihan peribadi, cookies, alamat IP, butir-butir media sosial, pilihan kandungan, maklumat akaun bank, gambar, imej, rakaman dan maklumat dan/atau pendapat lain yang boleh mengenal pasti anda.

SUMBER DAN PENGUMPULAN DATA PERIBADI

4. klpac dikehendaki Memproses Data Peribadi anda, setakat mana yang dianggap perlu bagi kami untuk menangani tujuan yang dinyatakan dalam perenggan 11 dan 12 di bawah termasuk: (a) untuk berurusan dengan pertanyaan anda; (b) untuk berkomunikasi dengan anda; (c) untuk memberi anda perkhidmatan dan kemudahan kami termasuk memberi anda maklumat terkini tentang aktiviti, acara, pertunjukkan, dan lain-lain; dan (d) untuk membolehkan fungsi penuh Laman Web klpac di klpac.org (“Laman Web“) atau halaman klpac yang boleh didapati di laman web media sosial seperti Facebook, Twitter dan Foursquare (“Halaman“).

5. Oleh itu, dengan melibatkan diri dengan klpac untuk tujuan yang dinyatakan dalam perenggan 11 dan 12 di bawah termasuk: (a) menyediakan anda dengan perkhidmatan dan kemudahan kami; atau (b) dengan berkomunikasi denganklpac sama ada di tempat perniagaan kami, pertunjukkan, acara, kemudahan atau selainnya; atau (c) melawat atau melayari Laman Web atau Halaman klpac; anda telah memberikan persetujuan dengan Prosesan Data Peribadi anda dengan klpac dan Kakitangan klpac, sama ada bekerja secara langsung atau tidak langsung untuk klpac dan tanpa mengira lokasi individu yang bekerja dari dan sifat kontrak berkenaan, termasuk pekerja, pegawai, dan kontrak untuk perkhidmatan seperti ejen, kontraktor, perunding, perkerja bebas, pekerja kasual atau sementara dan pembekal perkhidmatan (secara kolektif dirujuk sebagai “Kakitangan“).

6. Selain Data Peribadi yang anda berikan kepada klpac secara langsung (iaitu semasa anda berkomunikasi dan berhubungan dengan klpac, atau apabila anda melantik klpac untuk menyediakan kemudahan atau perkhidmatan atau sebaliknya), klpac juga mungkin mengutip Data Peribadi anda daripada pelbagai sumber, termasuk tetapi tanpa had, daripada: (a) lawatan anda di tempat perniagaan kami, pertunjukkan atau acara atau selainnya yang dianjurkan atau ditajakan oleh klpac, sama ada dalam persatuan atau perkongsian dengan mana-mana pihak ketiga; (b) daripada “cookies” yang diperolehi melalui lawatan atau layaran Laman Web atau Halaman klpac; dan (c) dari sumber berlainan yang anda telah memberi kebenaran.

7. Pemberian Data Peribadi anda adalah sukarela, termasuk “cookies”. “Cookies” adalah fail data kecil yang mengandungi maklumat yang anda telah berikan sendiri, seperti bahasa pilihan dan rantau pilihan anda, dan boleh membantu meningkatkan pengalaman dan navigasi anda di Laman Web atau Halaman klpac.

8. klpac menggunakan “cookies” di Laman Web untuk mejejaki pelawat dan pengalaman Laman Web. Kebanyakan pelayar web telah direka untuk menerima “cookies”. Jika anda tidak ingin menerima apa-apa “cookies”, anda boleh menetapkan pelayar anda untuk menolaknya.

9. Walau bagaimanapun, jika anda tidak memberi Data Peribadi anda, di mana penting, atau menolak “cookies”, klpac mungkin tidak dapat: (a) berhubung dengan anda; (b) menyediakan perkhidmatan dan kemudahan yang anda perlukan; atau (c) membenarkan akses berfungsi penuh di bahagian tertentu dalam Laman Web atau Halaman klpac di mana log masuk dikehendaki.

10. Sila ambil perhatian bahawa kanak-kanak di bawah umur 18 tahun (“Kanak”) hendaklah disertai dengan ibu bapa, penjaga menurut undang-undang dan/atau wakil yang berkenaan ketika melawati atau melayari Laman Web atau Halamanklpac dan/atau mengguna perkhidmatan yang terdapat di Laman Web dan Halaman klpac.

11. Di mana ibu bapa, penjaga menurut undang-undang dan/atau wakil yang berkenaan telah membenarkan Kanak untuk melawati atau melayari Laman Web dan Halaman klpac, dan/atau menggunakan mana-mana perkhidmatan yang disediakan di Laman Web dan Halaman klpac, ibu bapa, penjaga menurut undang-undang dan/atau wakil yang berkenaan akan bertanggungjawab sepenuhnya untuk : (a) tingkah laku Kanak yang dilakukan online seperti; (b) mengawal akses Kanak dalam penggunaan Laman Web dan Halaman klpac, dan perkhidmatan yang terkandung di dalamnya; dan (c) akibat daripada sebarang penyalahgunaan oleh Kanak, termasuk tetapi tidak terhad kepada transaksi yang dibuat oleh Kanak dari akses tersebut.

TUJUAN PEMPROSESAN

12. klpac boleh Proses Data Peribadi anda untuk tujuan yang berkaitan dengan perkhidmatan dan kemudahan yang anda minta dan untuk aktiviti-aktiviti perniagaan am klpac termasuk, tetapi tanpa had, untuk yang berikut:

a) untuk berkomunikasi dengan anda dan individu-individu sebagai yang dikehendaki atau diperlukan bagi tujuan yang berkaitan dengan perkhidmatan dan kemudahan diminta oleh anda;

b) untuk menjawab kepada pertanyaan dan aduan anda dan secara amnya, menyelesaikan pertikaian, jika ada;

c) untuk pengaturan dan pengurusan kesenian, aktiviti, konsert, persidangan, acara, pameran, festival, muzikal, drama, penerbitan, program, resital, pemeriksaan, pertunjukkan, ceramah, dan bengkel sama ada dianjurkan atau ditajakan oleh klpac atau pihak ketiga;

d) bagi tujuan pendaftaran dan penyertaan di kesenian, aktiviti, konsert, persidangan, acara, pameran, festival, muzikal, drama, penerbitan, program, resital, pemeriksaan, pertunjukkan, ceramah, dan bengkel sama ada dianjurkan atau ditajakan oleh klpac atau pihak ketiga;

e) untuk tujuan pengesahan pengenalan;

f) untuk tujuan penyimpanan rekod am dan pentadbiran dalaman;

g) untuk membolehlan fungsi penuh apabila anda melayari atau melawati Laman Web dan Halaman klpac;

h) untuk memberi maklumat kepada pihak berkuasa kawal selia dan kerajaan bagi mematuhi syarat-syarat di bawah undang-undang dan kerajaan;

i) untuk klpac mematuhi dengan obligasinya di bawah undang-undang;

j) untuk menubuhkan, melaksanakan, melindungi dan mempertahankan hak-hakklpac di bawah undang-undang;

k) untuk tujuan yang berkaitan dengan prosiding undang-undang atau prosiding undang-undang bakal;

l) untuk tujuan-tujuan lain yang dikehendaki atau yang dibenarkan di bawah undang-undang, peraturan-peraturan, garis panduan dan/atau pihak berkuasa yang berkaitan; dan

m) bagi tujuan pemulihan bencana,

 

dan anda bersetuju dan mengizinkan Pemprosesan Data Peribadi anda menurut cara sebagaimana yang dikenalpasti dalam Notis ini.

12) Selain daripada tujuan yang dinyatakan di atas, klpac juga boleh memproses Data Peribadi anda untuk tujuan-tujuan berikut:

a) untuk menghantar bahan-bahan kepada anda seperti surat berita, artikel, penulisan serta pengemaskinian yang lain; dan

b) untuk mengedarkan maklumat atau butir-butir aktiviti, konsert, persidangan, acara, pameran, festival, muzikal, drama, penerbitan, program, resital, pemeriksaan, pertunjukkan, ceramah, dan bengkel sama ada dianjurkan atau ditajakan oleh klpac atau pihak ketiga yang lain, yang mungkin menarik minat anda,

melalui e-mel atau mail.

Sila yakin bahawa klpac akan meminta kebenaran anda sebelum Memproses Data Peribadi anda untuk tujuan selain daripada yang dinyatakan di dalam Notis ini dan dalam terma-terma privasi dalam perjanjian anda dengan klpac, jika ada.

Jika anda tidak bersetuju dengan klpac untuk Memproses Data Peribadi anda untuk tujuan yang disenaraikan di atas, sila maklum kepada klpac dengan menggunakan butiran hubungan yang dinyatakan di bawah.

PENDEDAHAN DATA PERIBADI ANDA

13. Setakat yang perlu bagi tujuan yang dinyatakan diatas, klpac mungkin dikehendaki atau perlu mendedahkan Data Peribadi anda kepada pihak ketiga yang berikut (tidak terhad dan dari ini dirujuk sebagai “Pihak Ketiga Yang Dibenarkan”):

a) rakan niaga, persatuan, pembekal perkhidmatan, penasihat professional atau individu lain untuk melaksanakan fungsi bagi pihak klpac, termasuk, tetapi tanpa had adalah penyedia perkhidmatan yang berkait dengan perkhidamatan perakaunan, pengauditan, peguambela, teknologi maklumat (IT), kemasukan data, kemudahan simpanan dan insurans;

b) bank dan institusi kewangan;

c) pihak berkuasa kawal selia dan kerajaan bagi mematuhi syarat-syarat di bawah undang-undang dan kerajaan;

d) pihak-pihak lain yang klpac diarahkan untuk mendedahkan menurut perintah mahkamah, tribunal atau pihak berkuasa, sama ada kerajaan atau separa-kerajaan yang mempunyai bidang kuasa ke atas klpac; dan

e) pihak-pihak ketiga yang lain yang anda telah benarkan.

14. Notis ini hanya berkenaan kepada Prosesan Data Peribadi oleh klpac. Notis tidak meliputi laman web pihak ketiga yang kami menyediakan “link”, walaupun laman web tersebut adalah dipasarkan bersama dengan logo kami. klpac tidak akan memberi Data Peribadi anda kepada laman web pihak ketiga. klpac tidak akan bertanggungjawab untuk amalan privasi dan kelakuan yang digunakan oleh web pihak ketiga, oleh demikian anda patut membaca privasi polisi mereka sebelum mendedahkan Data Peribadi anda kepada laman web pihak ketiga tersebut.

15. klpac tidak akan menjual Data Peribadi anda kepada mana-mana pihak ketiga tanpa kebenaran anda, tetapi klpac tidak boleh menganggung tanggungjawab atas tindakan laman web pihak ketiga di mana anda mungkin telah dikaitkan atau diarahkan ke laman web tersebut.

PEMINDAHAN DATA PERIBADI ANDA

16. Oleh sebab kemudahan penyimpanan teknologi maklumat klpac dan Pihak Ketiga Yang Dibenarkan mungkin berada di bidang kuasa lain, Data Peribadi anda mungkin dipindahkan, disimpan, digunakan dan diproses dalam bidang kuasa lain selain Malaysia. Seterusnya, Data Peribadi anda mungkin akan dipindahkan keluar dari Malaysia bagi maksud seperti yang dinyatakan di atas. Anda memahami dan bersetuju dengan pemindahan Data Peribadi daripada Malaysia sebagaimana yang dinyatakan di dalam ini.

HAK ANDA HAK ANDA BERKAITAN DATA PERIBADI ANDA

17. Tertakluk kepada sebarang pengecualian di bawah undang-undang, anda boleh pada bila-bila masa selepas ini permintaan untuk akses kepada, atau untuk pembaikan atau pembetulan Data Peribadi anda atau menghadkan Pemprosesan Data Peribadi anda, atau menarik balik kebenaran anda dengan pemprosesan Data Peribadi anda , atau dapatkan maklumat lanjut daripadaklpac dengan menghubungi yang berikut:

HO LEE CHING

Alamat :   The Actors Studio
c/o The Kuala Lumpur Performing Arts Centre
Sentul Park, Jalan Strachan (off Jalan Ipoh)
51100 Kuala Lumpur
No. Telefon: +603 4047 9000
Emel: ching@theactorsstudio.com.my

18. klpac, berkenaan dengan hak anda untuk mengakses dan/atau membetulkan Data Peribadi, berhak untuk menolak permohonan anda untuk mengakses dan/atau membuat sebarang pembetulan terhadap Data Peribadi anda atas alasan-alasan yang dibenarkan di bawah undang-undang, seperti apabila kos pemberian akses kepada anda adalah tidak seimbang dengan risiko kepada privasi anda, atau apabila kami tidak dapat mengesahkan identiti anda.

19. Sila nota lanjut, klpac mungkin tidak dapat: (a) berkomunikasi dengan anda; (b) menyediakan anda perkhidmatan dan kemudahan yang anda perlukan; atau (c) membenarkan akses berfungsi penuh di bahagian tertentu dalam Laman Web atau Halaman klpac di mana log masuk dikehendaki, apabila anda melaksanakan hak anda untuk menghadkan Prosesan Data Peribadi anda atau menarik balik kebenaran anda dari klpac untuk Memproses Data Peribadi anda.

KESELAMATAN DATA PERIBADI ANDA

20. klpac menggunakan perlindungan fizikal, pengurusan, dan teknikal yang berpatutan dari segi komersil untuk mengekalkan integriti dan keselamatan Data Peribadi dan tidak akan dengan sengaja membenarkan akses ke Data Peribadi anda kepada sesiapa di luar klpac, selain daripada anda atau seperti yang dinyatakan dalam Notis ini. Walau bagaimanapun, klpac tidak dapat memastikan atau menjamin keselamatan maklumat yang anda hantar ke klpac dan anda berbuat demikian pada risiko anda sendiri sepenuhnya. Khususnya, klpac tidak menjamin bahawa maklumat tersebut tidak boleh diakses, diubah, dikumpul, disalin, musnah, dilupuskan, didedahkan atau diubahsuai dengan melanggar mana-mana perlindungan fizikal, teknikal, atau pengurusan klpac.

BIDANG KUASA DAN NOTIS DIGUNAPAKAI

21. Notis adalah tertakluk oleh dan ditafsirkan mengikut undang-undang Malaysia. Anda dengan ini menyerahkan kepada bidang kuasa mahkamah Malaysia yang tidak eksklusif. Jika berlaku sebarang percanggahan di antara versi Bahasa Inggeris dan versi bahasa lain, versi Bahasa Inggeris akan diguna pakai.

SEMAKAN

22. klpac berhak untuk mengubahsuai, mengemaskini atau meminda terma-terma Notis ini pada bila-bila dengan meletakkan Notis dikemaskinikan di Laman Web. Dengan meneruskan melanggani perkhidmatan dan kemudahan klpac, atau dengan komunikasi berterusan dengan klpac sama ada di tempat perniagaan kami, pertunjukkan, acara, kemudahan atau selainnya, atau melawat atau  melayari Laman Web dan Halaman klpac berikutan pengubahsuaian, pengemaskinian atau pindaan kepada Notis ini, anda dianggap telah menerima  pengubahsuaian, pengemaskinian atau pindaan tersebut.